Article_Top_970x250

Hrvatski zastupnici u Skupštini HNŽ: ´U Salakovcu nam ne trebaju sljedbenici kulture ratovanja...´

otvoreno pismo

Hrvatski zastupnici u Skupštini HNŽ: ´U Salakovcu nam ne trebaju sljedbenici kulture ratovanja...´

srp 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Na istup ministrice Semihe Borovac u Centru za prihvat izbjeglica Salakovac, kako je to moguća adresa za prihvat obitelji povratnika boraca iz Sirije, oštro su reagirali hrvatski zastupnici u Skupštini HNŽ.

Njih 16 potpisanih u otvorenom pismu državnoj ministrici za ljudska prava i izbjeglice kažu kako je njena jučerašnja izjava pokušaj destabilizacije sigurnosnog stanja i zlonamjerno djelovanje u ovom dijelu Hercegovine, prenosi klix.ba.

"Odgovorno tvrdimo da nam ne trebaju ni migranti koje sad pozivate da se iz Tuzle i Bihaća presele u Mostar, niti sljedbenici kulture ratovanja koji bi se prema vašem političkom djelovanju trebali doseliti u Salakovac. Nama ne trebaju ni kao gosti osobe koje su dobrovoljno otišle za osobama koje su u Siriji ubijale druge", stoji u pismu. 

Dalje se pozivaju na provedbu zakona te kažu kako su dosadašnje odluke samovoljne i nisu dobile odobrenje Vijeća ministara BiH. 

"Odgovorno vam tvrdimo da ćemo se, u ime naroda i građana koji su nas birali, boriti da se vaše zlonamjerne i protuzakonite nakane ne ostvare. Mi nismo nikakav poligon za eksperimente koje provodite i koji nas dovode na rub snošljivosti i tolerancije", navodi se dalje. 

Zastupnici iz reda hrvatskog naroda u drugom dijelu svog otvorenog pisma pozivaju Vijeće ministara da reagira, a potom tužiteljstvo"da ispita samovolju i zlouporabu položaja ministrice"...

Dnenvik.ba