Article_Top_970x250

Hrvatski zastupnici u Skupštini HNŽ-a poručili da ne pristaju na ucjene

"nacionalni interes"

Hrvatski zastupnici u Skupštini HNŽ-a poručili da ne pristaju na ucjene

svibnja 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Klub hrvatskih zastupnika u Skupštini HNŽ-a očekivao je da će se današnjim 7. redovitim zasjedanjem Skupštine usvojiti Izmjene i dopune Proračuna za 2020. godinu te prateći Zakon o izvršenju Proračuna kako bi se mogao provoditi tzv. Korona zakon i žurno pomoći gospodarstvu i poslovnim subjektima u ovoj županiji koji su pogođeni pandemijom korona virusa.

U trenutku usvajanja dnevnoga reda bošnjački zastupnici tražili su da se o Zakonu o izvršenju Proračuna, koji ima samo dva članka i koji je tehnički provedbeni propis, razmatra po pitanju vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka. Potpuno nelogično, jer je predlagatelj tog istog zakona bošnjački ministar u Vladi županije. 

Iz sveg navedenog se zaključuje da je  po srijedi političkaopstrukcija a ne kao što je navedeno zaštita vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka.

Tehničko pitanje koje je trebalo ispuniti pravnu proceduru kako bi zaživio zakon s ciljem pomoći gospodarstvu iznenada je postao „vitalni nacionalni interes Bošnjaka“.

Klub hrvatskih zastupnika jasno poručuje da neće pristati na neprincipijelan pritisak i ucjene posebice u vremenu kada se od svih nas očekuje ozbiljnost, odgovornost i učinkovitost, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Kluba, Đuro Prkačin.

Dnevnik.ba

Tagovi: