StoryEditor

Hrvatski vojnik pobijedio u međunarodnom natjecanju "Best Soldier Competition"

Piše D  /  01.05.2021., 07:05h

Ovogodišnje natjecanje održano je u vojarni "Skënderbeu" u gradu Ferizaju od 26. do 30. travnja 2021. godine, a od 2017. godine natjecanje je međunarodnog karaktera i od tada na njemu sudjeluju i pripadnici Hrvatske vojske.

Na natjecanju je sudjelovalo 19 pripadnika Kosovskih snaga sigurnosti te 12 pripadnika u međunarodnoj konkurenciji predstavljajući oružane snage Republike Albanije, Republike Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država i Republike Turske, prenosi Direktno.

Hrvatsku vojsku su predstavljali pripadnici Hrvatske kopnene vojske, časnički namjesnik Branko Ramčić kao voditelj ekipe te skupnici Filip Ličanin Karlo Pavlović kao natjecatelji.

Natjecanje se sastojalo od sljedećih disciplina: provjera tjelesne spremnosti (sklekovi i pregibi u dvije minute i trčanje 3200 metara), dnevna i noćna navigacija, gađanje iz jurišne puške i samokresa na različitim udaljenostima, prelazak pješačkih prepreka, gađanje ručnom bombom, pružanje prve pomoći i orijentacijska hodnja s naoružanjem, zaštitnom kacigom i opremom težine deset kilograma.

Skupnici Filip Ličanin i Karlo Pavlović su na najbolji mogući način predstavljali Hrvatsku vojsku ispunivši tražene norme u svim disciplinama, a  skupnik Filip Ličanin je pobijedio u međunarodnoj konkurenciji, objavio je MORH.

Tom prigodom, ministar obrane Mario Banožić čestitao je pripadnicima Hrvatske vojske na sudjelovanju na međunarodnom natjecaju, posebice pobjedniku u međunardonoj konkurenciji, skupniku Filipu Ličaninu, istaknuvši kako su ovom pobjedom još jednom dokazali izvrsnost, profesionalizam i spremnost hrvatskog vojnika.

"Još ste jednom potvrdili da pripadamo zajednici profesionalnih i obučenih vojski na čiju potporu naši građani, saveznici i partneri mogu uvijek računati", poručio je ministar Banožić.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 09:20