StoryEditor

Hrvatski vojnici u NATO-u u Poljskoj odali počast Vukovaru i Škabrnji

Piše D  /  18.11.2020., 05:11h

Počast žrtvama iz Domovinskog rata pripadnici 6. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ‘Ojačane prednje prisutnosti‘ u Republici Poljskoj odali su sinoć paljenjem svijeća dužinom Vojnog poligona Bemowo Piskie, a danas je održana komemoracija, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Na Dan sjećanja pripadnici kontingenta postrojili su se u sjedištu Borbene grupe Poljska i sa zapovjednicima i prvim dočasnicima postrojbi američkog, britanskog i rumunjskog kontingenta te poljskim domaćinima odali su počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Odali počast braniteljima

Na taj su način naši saveznici odali počast hrvatskim braniteljima te poštovanje žrtvama hrvatskih branitelja i civila tijekom Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje, navode iz MORH-a.

Nakon prigodne komemoracije poručnik Tin Guštin održao je za pripadnike 6. HRVCON-a prezentaciju Vukovarske bitke. 

Nakon toga je održana sveta misa za sve žrtve iz Domovinskog rata, koju je predvodio vojni kapelan 6. hrvatskog kontingenta pater Daniel Čolo.

U svojoj propovijedi pater Čolo je naglasio našu obvezu svjesnog čuvanja i poštovanja svih koji su se žrtvovali za svoj narod i Domovinu, kao i na najveću žrtvu, onu koju je podnio Krist, priopćeno je iz MORH-a.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 00:28