StoryEditor

Hrvatski vojnici doputovali iz Afganistana

Piše D  /  28.03.2020., 06:03h

Ministar obrane RH Damir Krstičević poželio im je dobrodošlicu pri ulasku u hrvatski zračni prostor.

"Dragi pripadnici 11. hrvatskog kontingenta, dobrodošli u hrvatski zračni prostor. U ime hrvatske Vlade hvala vam na profesionalno odrađenoj zadaći i doprinosu miru i stabilnosti. Dobrodošli kući!"

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj kazao je da je organizacijom ovog leta Hrvatska pokazala kako je sigurnost svakog njezinog građanina uvijek na prvome mjestu.

- Naši se vojnici sada upućuju svojim domovima, obiteljima, prijateljima, na zasluženi odmor, uz čvrsto uvjerenje da će se i dalje pridržavati svih propisanih mjera samozaštite od virusa COVID-19 jer jedino tako čuvaju sebe, svoje obitelji i svoje najmilije, kazao je.

Zapovjednik 11. hrvatskog kontingenta brigadir Dragan Basić kazao je kako mu je iznimno drago što su se vratili kući, a da im je najteže bilo pratiti situaciju iz druge države znajući da su se u Hrvatskoj, uz epidemiju koronavirusa, dogodili i potresi.

Iz Afganistana se vratilo 140 pripadnika 11. HRVCON-a, od čega 105 pripadnika Hrvatske vojske. Pripadnici Oružanih snaga Republike Albanije, Vojske Crne Gore te Armije Sjeverne Makedonije, sletjeli su u zračnu luku u Podgorici. U Afganistanu ostaje 12. hrvatski kontingent koji je upućen ondje u misiju početkom ožujka gdje će do kraja misije obavljati redovne zadaće, navodi se u priopćenju MORH-a.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:42