StoryEditor

Hrvatski voditelj nije mogao suspregnuti zadovoljstvo nakon što je profesor pušten iz zatvora: "Blagdane će provesti na slobodi"

Piše desk  /  22.12.2023., 14:45h

Profesor Strojarsko-tehničke škole Frana Bošnjakovića iz Zagreba koji je uhićen bit će pušten iz istražnog zatvora u petak.

Vijest je objavio Petar Vlahov na HRT-u. "Kako doznajemo, profesor će danas biti pušten iz istražnog zatvora. Prihvaćena je žalba njegovog odvjetnika Veljka Miljevića koji je slučaj preuzeo pro bono. Među ostalim, žalba je podnesena na optužbu da je riječ o kršenju prava djece, a sukob se dogdio sa starijim maloljetnicima. Profesor će ipak blagdane provesti na slobodi", rekao je vidno zadovoljan Vlahov. S obzirom na podršku koju je dobio profesor, malo tko će mu zamjeriti.

Fuchs ostao pri svome

Podsjetimo, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u petak da ostaje pri djelu izjave u kojoj je osudio nasilje u školama te ustvrdio da nastavnik srednje škole koji je ušao u sukob s učenikom nije sam dio problema. Upitan je li pretjerana mjera istražni zatvor koji je određen protiv nastavnika zagrebačke Strojarsko tehničke škole, ministar je rekao da možda i jest ali je to stvar policije. "Ne znam koje je postupanje u tim slučajevima, vjerujem da policija radi po pravilima", rekao je ministar novinarima tijekom sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju.

Na novinarsku tezu kako priča nije "crno-bijela" a ispada da je jedino profesor kažnjen, Fuchs je rekao da nije profesor sam dio tog problema. "Nije profesor sam, je li to dolično ponašanje nekih učenika, naravno da nije, to je tragično ponašanje", rekao je ministar. Ustvrdio je da sigurno postoji procedura po kojoj će se sankcionirati učenike i po kojoj će ih škola pozvati na odgovornost i primijeniti će se ono što se može primijeniti. Upitao je, međutim hoće li izbacivanje iz škole riječiti situaciju.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 08:25