StoryEditor
komšićev manevar

Hrvatski veleposlanik ne dolazi na inauguraciju uzurpatora. Mediji pisali o sukobu zbog ukrajinskog veleposlanika, Cvijanović demantirala

Piše desk  /  16.11.2022., 09:58h

Na današnjoj svečanoj sjednici će prisustvovati diplomati iz mnogih zemalja, uključujući predstavnike svjetskih sila, ali i susjednih zemalja osim veleposlanika Hrvatske. Prethodno je najavljeno da se Ivan Sabolić neće odazvati pozivu da prisustvuje svečanoj sjednici četvrtog ustoličenja Željka Komšića, najveće razarača Bosne i Hercegovine u njenoj kratkoj povijesti.

Istraga.ba objavila je da se Željka Cvijanović protivila prisustvu ukrajinskog veleposlanika, a da je Željko Komšić to riješio tako što ga je uvrstio među četiri člana obitelji.

Svaki novi član Predsjedništva ima pravo, osim supružnika, pozvati još četiri osobe na prvu svečanu sjednicu.

Željko Komšić je pozvao tri člana obitelji i ukrajinskog otpravnika poslova. Željka Cvijanović je pozvala četiri člana obitelji, dok je Denis Bećirović pozvao Edina Fortu (NS), Nermina Ogreševića (NES), Elmedina Konakovića (NiP) i Nermina Nikšića (SDP).

Demanti Željke Cvijanović

Željka Cvijanović oštro je demantirala medijske natpise

"Najobičnija je laž da novoizabrani srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović nije dopustila da konstitutivnoj sjednici novog saziva Predsjedništva BiH prisustvuje ukrajinski otpravnik poslova Serhii Miniailo", priopćeno je iz ureda Željke Cvijanović.

"Nemamo ništa protiv prisustva predstavnika Ukrajine konstitutivnoj sjednici Predsjedništva BiH, ali imamo protiv lažnih i zlonamjernih medijskih tekstova, koji imaju za cilj da dezinformiraju javnost i destabiliziraju političku situaciju u BiH", zaključeno je.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:04