Article_Top_970x250

Hrvatski trener otkrio: Čipirani smo, a neki igrači toliko se boje da nose skafandere!

nastavak nba lige

Hrvatski trener otkrio: Čipirani smo, a neki igrači toliko se boje da nose skafandere!

srp 18, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: REUTERS

Nikoga iz vanjskog svijeta igrači ne smiju primiti k sebi sve dok ne završi prvi krug doigravanja i tek tada će svaki od njih moći pozvati suprugu, djevojku ili nekog člana obitelji.

Već desetak dana Disneyjev resort u okolici Orlanda ima neuobičajene goste. Umjesto dječje cike i vriske – jer riječ je o kraljevstvu mašte – najčešće se čuje zvuk košarkaške lopte. Jer slavni zabavni park ovaj put su okupirali najbolji košarkaši današnjice, prenosi Večernji.hr.

Među njih 300-tinjak nalaze se i četiri hrvatska košarkaša – Dario Šarić (Phoenix), Ivica Zubac (LA Clippers), Mario Hezonja (Portland) i Luka Šamanić (San Antonio) – ali i jedan hrvatski trener. A riječ je o bivšem hrvatskom izborniku Nevenu Spahiji (57) i stručnjaku koji je vodio šest euroligaša i koji je trenutačno pomoćni trener na klupi Memphis Grizzliesa.

Zajedno sa svim igračima, stručnim stožerom i ljudima iz klupske logistike, Spahija je u Orlando doputovao 8. srpnja. Pa kako to onda izgleda NBA-eva borba s koronavirusom?

– Fascinantno je u kakav je pothvat NBA ušao i kako se to provodi. Ovo je za sve nas nedoživljeno iskustvo. To je megazahvat koji NBA ligu stoji 1,5 milijuna dolara dnevno. Momčadi koje će 31. srpnja nastaviti prekinutu sezonu, a njih su 22, razmještene su u tri hotela, a “Grizliji” su u Grand Floridianu.

– Ovo nije standard koji NBA koristi tijekom sezone, a on pretpostavlja hotele s pet zvjezdica. Ovo je hotel s dobre tri zvjezdice, no resort kao da je napravljen za ovakvu situaciju. U svakoj od depandansi su po dvije momčadi, a mi našu dijelimo s Netsima.

Po dolasku u Orlando, svi su morali u strogu izolaciju.

– Bili smo tri dana u karanteni, nismo smjeli iz sobe pa su nam hranu dostavljali pred vrata. Čak su nas i testirati dolazili u sobe, a došli bi ljudi u skafanderima i s vizirima, a mi bismo ih morali dočekati s obveznim maskama i akreditacijom oko vrata. Od tada se testiramo svaki dan.

A kada im je bilo dozvoljeno izaći iz sobe, svi su se morali pridržavati strogih sigurnosnih protokola.

– Da bi mogao otići u dvoranu na trening, na ručak ili timski sastanak, ti moraš na posebnu aplikaciju unijeti svoju dnevnu temperaturu, ali i simptome ako ih imaš. Tek ako su ti sve rubrike zelene možeš izaći iz sobe i to sa svojom čipiranom akreditacijom, posebnom narukvicom s kojom pak ovjeravaš sve kontrolne točke te s maskom kojih ima posvuda.

Bogdanovićev Utah Jazz čak je dopremio i svoju teretanu.

– I mi smo dovezli nešto naših sprava i opreme za vježbanje, a neki klubovi su dovezli i svoj parket za trening. Mnogi igrači donijeli su mikrovalne, neki su donijeli stolice, ali i svoje madrace jer žele spavati kao i kod kuće. Trebat će tu provesti minimalno 40 dana, a oni najuspješniji će biti ovdje i tri mjeseca – zaključio je Spahija.

Dnevnik.ba