StoryEditor

Hrvatski sudac javio da je pozitivan na koronavirus

Piše D  /  23.06.2020., 12:06h

Baš kad smo prestali svakodnevno pričati i pisati o korona virusu, pojavilo se nekoliko novih slučajeva istog u Hrvatskoj. Zadar je zbog Adria Toura postao novo žarište zloglasnog virusa, a nekoliko pozitivnih slučajeva ima i u drugim gradovima.

Sudac 2. HNL Domagoj Kurtović (27) pozitivan je na korona virus, potvrdio je na društvenoj mreži. Nalazi se u karanteni i postupa po uputama epidemiologa te su svi njegovi bliski kontakti obaviješteni i nalaze se u samoizolaciji.

Mladi sudac osjeća se dobro i zasad nema potrebe za liječničkom intervencijom.

Kurtović je ove sezone u drugom razredu hrvatskog nogometa vidio šest utakmica. Već tri sezone sudi 2. HNL. Može se ustvrditi kako je lak na kartonima, podijelio je ove sezone čak 33 žuta i dva crvena kartona.

Podsjetimo, po 35 ljudi iz svih deset prvoligaša obavili su dva PCR testa na korona virus s pet dana razmaka te serološko testiranje vađenjem krvi, svibanjski rezultati kazali su: svih 350 testova je negativno. Bilo je to neophodno uoči nastavka natjecanja u hrvatskom nogometu, prije svega u polufinalima Hrvatskog nogometnog kupa.

Kod sedmero ispitanika pronađena su protutijela (granične i pozitivne vrijednosti) za korona virus, što ukazuje da su preboljeli virus. Njih je dva posto, a toliki je postotak prokuženosti i u općoj populaciji, prema dosad dostupnim rezultatima.

- Nikad nije doživljeno da je sport u cijelom svijetu stao. Vidjeli smo vikendima da nismo mogli gledati utakmice bilo kojeg sporta, imali smo velikih problema, COVID-19 poharao je cijeli svijet i mislim da je Hrvatska pokazala odgovornost i profesionalnost, ono zbog čega nas se cijeni u svijetu - rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

HNS trenutačno dopušta ograničen broj gledatelja na stadionima, klubovi prodaju jednu trećinu kapaciteta stadiona, uglavnom pretplatnicima (Rijeka, Istra 1961), ali ako broj pozitivnih na koronu nastavi rasti, za očekivati je da gledatelji više neće moći na stadione, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:44