StoryEditor

Hrvatski stručnjak pod novim teškim optužbama

Piše D  /  28.06.2019., 09:06h

Belgijski mediji tvrde kako je hrvatski trener Ivan Leko (41), u vrijeme kad je vodio momčad Club Bruggea (a to su posljednje dvije sezone!), primao novčane naknade kako bi određeni igrači igrali u prvoj momčadi.

Belgijski su istražitelji još u listopadu prošle godine Ivana Leku priveli, a on je čak i noć proveo na policiji, u sklopu istrage oko namještanja utakmica u belgijskoj ligi te nekih sumnjivih transfera tijekom posljednjih desetak godina. Ta je istraga još uvijek aktualna, a čini se da jedan ‘krak‘ posebno vodi do hrvatskog stručnjaka.

Naime, Leku je ‘cinkao‘ Dejan Veljković koji je istražiteljima kazao kako je hrvatski trener u Club Bruggeu dobivao postotke od transfera pa je ‘forsirao‘ neke od igrača koje je trebalo prodati, ali je u isto vrijeme u igru i ‘ubacivao‘ pojačanja koja su stigla i koja je trebalo ‘afirmirati‘. Belgijski mediji tvrde kako je navodno na Lekin račun uplaćivan novac kada su plaćeni igrači odigrali određeni broj utakmica za Club Brugge...

U nekim se izvještajima čak pojavljuju i konkretna imena, navodno se radi o novcu od transfera hrvatskih nogometaša Ivana Tomečaka i Karla Letice te Matsa Ritsa, a za neke je igrače navodno i sam Veljković davao novac kako bi zaigrali u početnom sastavu Club Bruggea.

Ivan Leko je u četvrtak bio na ispitivanju u policiji, pokrenuta je istraga, a sve je to potvrdio njegov odvjetnik Walter Van Steenbrugge.

‘Klub nikad nije čuo za ovakvo nešto ni sudjelovao u radnjama. Ivan Leko nekoliko je puta opovrgnuo takve navode. Klub čeka daljnji razvoj situacije i istrage te ništa ne želi komentirati‘, poručili su odmah iz Club Bruggea.

Ivan Leko je inače završio svoju epizodu u Belgiji, prije nekoliko dana je postao trener momčad Al-Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:12