StoryEditor
mionistar Sevlid Hurtić

Hrvatski povratnik u Derventi brutalno pretučen, oglasio se ministar: "Zadobio je ozljede opasne po život"

Piše desk  /  14.10.2023., 12:26h

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić oglasio se nakon napada na hrvatskog povratnika u Derventi.

Ministar je najoštrije osudio napad i pozvao je nadležne institucije da što prije rasvijetle ovaj slučaj, piše  Klix.ba.

"Najoštrije osuđujem sinoćni brutalni fizički napad na hrvatskog povratnika Marka Mišića iz naselja Brezici u Derventi. Ovaj povratnik je, prema informacijama koje sam dobio s terena, pretučen, zadobio ozljede opasne po život i nalazi se u bolnici u Slavonskom Brodu", poručio je Hurtić.

U pokušaju sprječavanja krađe drva povratnik brutalno pretučen

Dodao je da je nekoliko napadača brutalno pretuklo povratnika koji ih je pokušavao spriječiti da kradu drva iz njegove vlastite šume.

"Koliko sam upoznat, s obzirom da je policija privela napadače, pozivam nadležne institucije da što hitnije rasvijetle ovaj slučaj i procesuiraju odgovorne", naveo je.

Poručio je kako je ovo samo jedan u nizu nemilosrdnih napada na povratnike

Poručio je na samome kraju da je ovo, nažalost, samo jedan u nizu brutalnih napada na povratnike tijekom godine.

"Želim još jednom pozvati sve nadležne institucije da povratnicima zajamče siguran i dostojanstven život, što je i obaveza koja je sadržana u Aneksu 7 Daytonskog mirovnog sporazuma", zaključio je Sevlid Hurtić. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 05:12