StoryEditor

Hrvatski policajac, član Delija, se u Vukovaru u postaji iživljavao nad BBB-ima?

Piše D  /  20.01.2021., 11:01h

Tamo ih je, kaže dalje u pismu, isprovocirao pripadnik navijače skupine Delije, inače hrvatski policijski službenik, pri čemu je više puta jednog od mladića udario nogom dok je ležao na podu. Prenosimo pismo u cijelosti:

Poštovani gospodine ministre, 

Kao predsjednici Odbora za obitelj, mlade i sport obratili su mi se pripadnici Udruge navijača Bad Blue Boys s alarmantnim pritužbama na rad službenika PU Vukovarsko-srijemske županije. Njihove tvrdnje su sljedeće:

Nakon jednog navijačkog sukoba u Vukovaru nekoliko navijača Bad Blue Boysa privedeno je u policijsku postaju u Vukovaru. 

Budući da nije bilo osnove za zadržavanje i pokretanje postupka protiv njih, privedeni navijači bili su izvrgnuti najprije verbalnim prijetnjama te svojevrsnom psiho-teroru, nakon čega su navijači ostavljeni s jednim policijskim službenikom kojeg navijači osobno prepoznaju te tvrde da je dotični navijač Crvene zvezde, te da je pripadnik navijačke skupine Delije.

Taj policijski službenik, s ciljem izazivanja incidenta, počeo je fizički zlostavljati jednog od navijača, a na što su mu njegove kolege stale u obranu. Incident je izazvao reakciju policijskih službenika iz susjednih soba koji su dotrčali u prostoriju i, naravno, pritrčali u pomoć svome kolegi ne znajući pozadinu.

Nakon što su mladići bili savladani od drugih policijskih službenika, policajac provokator je nekoliko puta nogom udario mladića koji je ležao na podu - napisala je.

Vidović Krišto u nastavku je od Božinovića zatražila žurno utvrđivanje činjenica, a dalje je u pismo kazala:

- Naravno da svaki hrvatski državljanin, pa tako i dotični policajac, može navijati za koga želi i biti članom bilo koje navijačke skupine osim u slučaju da ta navijačka skupina aktivno djeluje protiv integriteta i suvereniteta hrvatske države i/ili javno poziva na rušenje hrvatskog ustavnog poretka...

U Hrvatskoj nitko ne smije biti zlostavljan od hrvatskih državnih tijela zbog svoje nacionalnosti, rase, vjere, narodne pripadnosti, boje kože i tako dalje - zaključila je.

Pismo je, između ostaloga, uputila i premijeru Andreju Plenkoviću.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 20:29