StoryEditor

HRVATSKI JAPANAC Velika pobjeda Cro Copovog učenika koji se bori pod hrvatskom zastavom

Piše D  /  14.10.2018., 10:10h

Prema uzoru na Mirka Filipovića, s kojim u Zagrebu posljednje dvije godine aktivno trenira, Satoshi Ishii borio se u hlačicama s uzorkom šahovnice.

Borbu je odradio rutinski. Kontrolirano je diktirao ritam meča i ubrzo je naizmjeničnim kombinacijama udaraca uzdrmao suparnika. U posljednjoj minuti prve runde iskusno je iskoristio priliku, pa je nogama obgrlio protivnikov vrat i izveo polugu na ruci svojeg protivnika. Rokas Stambrauskas bio je prinuđen na predaju. 

Satoshi Ishii nekoliko je dana prije meča najavio kako će zaradu stečenu borbom donirati Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj (Zagreb).

U potrazi za usavršavanjem, već dvije godine živi u Zagrebu i redovito trenira s nekadašnjim protivnikom, a danas svojim mentorom Mirkom Filipovićem Cro Copom. Nedavno je podnio zahtjev za hrvatskim državljanstvom.

Ponajbolji je japanski MMA borac bogatog iskustva. Dokazani je svjetski prvak u džudu. U Pekingu je 2008. godine osvojio zlatnu olimpijsku medalju u kategoriji iznad 100 kilograma. Godinu ranije postao je svjetski prvak. MMA svijetu predstavio se 2009. godine.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:05