StoryEditor

Hrvatski boksač Toni Filipi osigurao broncu na Europskim igrama

Piše D  /  26.06.2019., 07:06h

Ovo je druga medalja s Europskih igara za obitelj Filipi, na prvim Igrama u Bakuu 2015. godine broncu je osvojio njegov brat Josip Bepo Filipi, također u teškoj kategoriji. Za kolajnu plemenitijeg sjaja Toni Filipi u petak treba pobijediti Rusa Muslima Gadžimagomedova.

U srijedu, šestog natjecateljskog dana Europskih igara u Minsku, i naš superteškaš Marko Milun (+91 kg) može u četvrtfinalnom dvoboju s Gruzijcem Bahtidzeom osigurati brončanu medalju.

Nakon velike pobjede badmintonašice Maje Pavlinić nad favoriziranom Španjolkom Beatriz Corrales, naš Zvonimir Đurkinjak tijesno je izgubio od Estonca Raula Musta u meču 2. kola skupine B. Nakon početnih 19-21, drugi set je na razliku (21-23) završio na kontu Estonca. S dva poraza u skupini od četiri igrača, prolazak u osminu finala teška je misija.

Kajakaši Antun Novaković i Anamaria Govorčinović veslat će u srijedu u B finalima (za redoslijed od 10. do 18. mjesta). Epilog je to polufinalnih nastupa u disciplinama jednosjeda muškog K1 na 1000 m (7. mjesto Novaković) i ženskog K1 na 500 m (8. mjesto Govorčinović). U srijedu će Govorčinovič nastupiti u četvrtfinalnoj utrci K1 na 200 metara, kao i kanuistica Vanesa Tot u C1 na 200 metara.

Biciklisti su odradili kronometarsku utrku u obje konkurencije. Mia Radotić je bila 20. u konkurenciji 29 biciklistica, a Antonio Barać 26. od ukupno 38 biciklista. Naši ponajbolji strijelci Snježana Pejčić i Petar Gorša  bili su 14. u (testnoj) disciplini mješovitih ekipa u gađanju zračnom puškom na 50 m. Srijeda donosi nastavak kvalifikacija pištoljašice Vlatke Pervan na 25 m, te muški trostav u zračnoj pušci na 50 metara. Streličarka Tihana Kovačić je u pojedinačnoj konkurenciji olimpijskog luka ostvarila pobjedu (6-4) nad Grkinjom Psarrom, a potom u šesnaestini finala ubilježila poraz od Bjeloruskinje Kazlouskaje (0-6).

Stolnotenisač Tomislav Pucar u srijedu igra polufinale Europskih igara s Nijemcem Timom Bollom, a u predvečernjim satima meč za broncu, ili finale, prenosi Direktno.hr.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 08:27