Article_Top_970x250

"Hrvatska zajednica Herceg - Bosna temelj opstanka Hrvata u BiH"

MARINKO ČAVARA

"Hrvatska zajednica Herceg - Bosna temelj opstanka Hrvata u BiH"

stu 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nikad ne smijemo zaboraviti da je HZ HB temelj opstanka hrvatskog naroda u BiH i ne smijemo dozvoliti da nam itko nameće bilo kakvu krivnju za HZ HB, za to što se dogodilo u tom razdoblju postojanja HZ HB i HR HB kako bi negirali ulogu hrvatskog naroda u BiH i u povijesnim trenucima rata, kazao je Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH.

Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, sinoć je u Busovači, ocijenio kako Hrvati u BiH nikada ne smiju zaboraviti da je Hrvatska zajednica Herceg - Bosna temelje opstanka hrvatskog naroda u BiH. 

"Nikad ne smijemo zaboraviti da je HZ HB temelj opstanka hrvatskog naroda u BiH i ne smijemo dozvoliti da nam itko nameće bilo kakvu krivnju za HZ HB, za to što se dogodilo u tom razdoblju postojanja HZ HB i HR HB kako bi negirali ulogu hrvatskog naroda u BiH i u povijesnim trenucima rata", kazao je Čavara. 

Na javnoj tribinim povodom 28. obljetnice osnutka HZHB u Busovači su, pored Čavare, govorili Vladimir Šoljić, predsjednik Glavnog vijeća HZHB i Ilija Nakić, general HVO-a i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH. 

Osim u Busovači, 28. obljetnica osnutka HZHB bit će obilježena u ponedjeljak, 18. studenog i u Mostaru svečanom akademijom u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača. 

Izaslanstvo HNS-a BiH danas će u Grudama položiti vijence na grobu prvog predsjednika HZHB, Mate Bobana. 

Dnevnik.ba