StoryEditor
MORH

Hrvatska vojska s inženjerijskim strojevima upućena u pomoć Sloveniji

Piše desk  /  08.08.2023., 09:55h

Iz vojarne "110. brigade Hrvatske vojske" u Karlovcu u Sloveniju je u utorak upućeno 17 pripadnika Hrvatske vojske s inženjerijskim strojevima, priopćilo je Ministarstvo obrane RH (MORH).

MORH navodi da je iz vojarne “110. brigade Hrvatske vojske” u Karlovcu 17 pripadnika Hrvatske vojske s inženjerijskim strojevima (jedan utovarivač, jedan kopač, jedan kopač-utovarivač, tri samoistovarivača, jedna labudica i dvije prikolice za prijevoz inženjerijskih strojeva).

U Sloveniji će biti angažirani na pružanju humanitarne pomoći u uklanjanju posljedica olujnog nevremena na rijeci Savinja.

Hrvatska vojska u pružanje humanitarne pomoći u Sloveniji angažirana je temeljem naredbe ministra obrane, a u skladu s Odlukom Vlade Republike Hrvatske o prelasku granice Oružanih snaga Republike Hrvatske radi pružanja humanitarne pomoći u Republici Sloveniji u uklanjanju posljedica olujnog nevremena te Odlukom o pružanju žurne pomoći poplavom pogođenim područjima u Republici Sloveniji.

MORH navodi i kako je ovo drugi angažman Hrvatske vojske u Sloveniji od kad su rekordne oborine prošli petak pogodile tu zemlju.

Naime, jedan helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171Sh i osam pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sudjelovali su u nedjelju 6. kolovoza 2023. u mjestu Donja Bistrica kod Lendave na aktivnostima prenošenja betonskih blokova za stvaranje barijera za suzbijanje poplava.

"Ovom prigodom Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska izražavaju sućut obiteljima stradalih u nadi da će se naši susjedi i prijatelji uspješno suočiti s izazovima, uz naglasak da uvijek mogu računati na našu pomoć", stoji u priopćenju MORH-a.

Dnevnik.ba

27. studeni 2023 18:14