StoryEditor
zoran milanović

"Hrvatska vojska je oslobodila BiH od jarma Karadžića i Mladića. Hrvati su za nagradu dobili Daytonski sporazum koji se krši..."

Piše desk  /  15.06.2022., 13:36h

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović obratio se danas hrvatskim vojnim invalidima u Sisku, a povodom 30. godišnjice rada udruge HVIDR. Govorio je o ratu u Bosni i Hercegovini te ulozi hrvatskih branitelja u njemu, konstatiravši su oni i oslobodili BiH.

“Hrvatska vojska, hrvatska Gardijska, ali i Domobranska brigada, i Herceg-bosanska brigada, oslobodila je Bosnu i Hercegovinu od jarma Karadžića i Mladića. Ne kažem Srba, nego Karadžića, Mladića i te vrlo jasno definirane bande ratnih zločinaca. Jer narod kao takav ne možete okarakterizirati i ne smijete to raditi. To je hrvatska vojska osigurala. Ne engleski, francuski, američki bombarderi koji su tukli položaje Srba oko Sarajeva jer od toga se nitko nikad nije preplašilo i nije predao. To je osigurala hrvatska vojska”, rekao je Milanović.

Kazao je i to kako su hrvatski branitelji do zadnjeg dana išli do Banjaluke gdje su ranjavani i ginuli, ali da su se onog trenutka kada su politički kriteriji bili ispunjeni povukli natrag u Hrvatsku”.

“Za nagradu, dobili su Daytonski sporazum koji se sada krši. Hrvatima provlači kroz nos i uši. Šalje na kemijsko, pretpranje i centrifugu. Dobijete zgužvanu krpu”, rekao je Milanović.

Dnevnik.ba

02. prosinac 2022 17:35