Article_Top_970x250

Hrvatska: Upalili žuti i narančasti alarm: 'Moglo bi doći do velike štete'

nevrijeme u hrvatskoj

Hrvatska: Upalili žuti i narančasti alarm: 'Moglo bi doći do velike štete'

lip 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Facebook (Tuča u Imotskom)

Meteoalarm je izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku. Žuta upozorenja na snazi su za regije Zagreb, Karlovac, Gospić, Rijeka, Knin i Dubrovnik, dok su narančasta na snazi za regiju Osijek i Split

U srijedu se u Hrvatskoj očekuje promjenljivo, nestabilno i manje toplo vrijeme. Mjestimice je moguća kiša i grmljavina, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi, javlja Državni hidrometeorloški zavod (DHMZ). Najviša dnevna temperatura uglavnom od 23 do 28 Celzijevih stupnjeva. 

- Oborina će češće biti u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti više sunčana vremena, osobito poslijepodne. Vjetar većinom slab, a na Jadranu će puhati slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, na južnom dijelu u početku i jugo. Uz pljuskove vjetar moguće pojačan - navodi DHMZ.

Što se, pak, tiče Zagreba i okolice, DHMZ navodi kako se očekuje mjestimice kiša, na širem gradskom području i pljuskovi s grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura većinom od 25 do 27 °C.

Meteoalarm je izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku. Žuta upozorenja na snazi su za regije Zagreb, Karlovac, Gospić, Rijeka, Knin i Dubrovnik, dok su narančasta na snazi za regiju Osijek i Split. 

- Lokalno izraženiji i obilniji pljuskovi s grmljavinom i pojačanim vjetrom, te moguće tučom. Očekuje se velika količina oborine, a vjerojatnost grmljavine je 80 posto. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - stoji u pojašnjenju Meteoalarma narančastog upozorenja. 

Nestabilno vrijeme sve do vikenda

Kako navodi DHMZ, u četvrtak se očekuje promjenjivo i nestabilno vrijeme, povremeno s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti, od petka uz umjeren do jak sjeverni vjetar i buru na Jadranu posvuda će osvježiti, izraženije u kopnenim krajevima. U petak izraženijih pljuskova može biti na istoku. U subotu djelomice sunčano ali ne posve stabilno s više sunčana i suha vremena na Jadranu.

Dnevnik.ba

 

 

Article_Bottom_970x250