StoryEditor

Hrvatska udruga mladih u Srednjoj Bosni sredila šetnicu i proslavila godinu uspješnog rada

Piše D  /  28.10.2019., 07:10h

Udruga nastala u Vitezu proteklu je godinu dana aktivno radila na raznim kulturnim, sportskim, ekološkim ali prije svih humanitarnim projektima na puno širem području od ove općine.

Članovi Udruge u nedjelju su proslavili godišnjicu postojanja ali i uspješno završen projekt uređenja šetnice na "Ribarskom reviru", piše Artinfo.ba. Riječ je o 300-njak metara dugoj šetnici u samom središtu grada odnosno uz obalu Lašve.

Članovi udruge su danas slavili sa Udrugom sportskih ribolovaca Vitez koja je također dala svoj doprinos uređenju šetnice, te na ovaj način zahvalili svim, kako kažu, dobročiniteljima koji su njihov rad prepoznali.

A radi se o zaista impozantnom broju brojnih gospodarstvenika, političkih djelatnika ali i pojedinaca koje se rad ovih mladih ljudi dojmio. Oni su u proteklom razdoblju zasadili preko 150 raznih biljnih vrsta uz šetnicu, postavili klupe, očistili i jednu i drugu stranu obale te zaokružili ovu za sve Vitežane, korisnu priču.

Mateo Marić, predsjednik Udruge napominje kako je ovo tek jedan od brojnih projekata, a bilo bi ih i puno više međutim, kao i uvijek, sredstava uvijek nedostaje. Ipak, Udruga redovito brine o mladim porodiljama u potrebi, nabavlja drva starijim ljudima, obilazi bolesne i potrebite, organizira akcije čišćenja, angažira se na kulturnim projektima i još puno toga.

Njihov entuzijazam i pozitivna energija zasad se čine nepresušni i uz podršku lokalne zajednice, nadamo se da će takvima i ostati.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:06