Article_Top_970x250

Hrvatska učiteljica o iskustvu s virusom: ‘Prvo me uhvatila panika i hladan znoj. I ono vječito pitanje…’

umor se najduže zadržava

Hrvatska učiteljica o iskustvu s virusom: ‘Prvo me uhvatila panika i hladan znoj. I ono vječito pitanje…’

lis 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Shutterstock

‘Treba slušati što kaže struka. Možda nam se ne sviđa svaka odluka koju donesu, ali vjerujte mi da se jako trude i to treba cijeniti’, govori Barbara Petranović za Novi list

Barbara Petranović, vlasnica Centra za sport i rekreaciju Ludus u Delnicama te učiteljica tjelesnog odgoja u delničkoj osnovnoj školi, ispričala je za Novi list svoje iskustvo s Covidom-19.

“Prvotni osjećaj koji sam imala je panika. Hladan znoj. Ciničan smijeh. I uvijek ono vječno pitanje: »Zašto baš meni?«. Kada sam se smirila, onda je razum nastupio. Sljedeći dan me nazvala epidemiologinja, ali u međuvremenu sam već dobila temperaturu, a to je bio znak za mini-uzbunu”, objasnila je Petranović koja je nakon testiranja otkrila da je pozitivna.

Imala je blage simptome, visoku temperaturu, gubitak mirisa, a dan nakon testiranja imala je problem i s glavoboljom. Iako su simptomi nestali unutar 3 dana, ostao je umor, tako da se nije mogla ni popeti po stepenicama. Njezin zaručnik se također zarazio, ali on nije imao nikakve simptome.

“Treba slušati što kaže struka, možda nam se ne sviđa svaka odluka koju donesu, ali vjerujte mi da se jako trude i to treba cijeniti. Moram odmah reći kako je jako puno ljudi pozitivno i dobro reagiralo, bez panike… Na tebe, ako imaš koronu, bačena je neka vrste stigme, što se nadam da će s vremenom nestati”, rekla je Petranović.

Poručuje da prepustimo da epidemiolozi i doktori odrade svoj dio posla.

“Korona je virus. Prenosi se. Nema cjepiva. Nitko nije kriv i nitko nikoga namjerno neće zaraziti. Budite solidarni, budite tu jedni za druge, provjerite susjede i starije osobe. Ako treba, nazovite liniju za podršku i podijelite s njima svoje strahove”, kaže Barbara koja je zatvorila svoj centar kada je saznala da je zaražena te ga ponovno otvorila nakon dva tjedna.

Dnevnik.ba