Article_Top_970x250

Hrvatska u prometnom kolapsu, Omiš potpuno paraliziran

sezona na vrhuncu

Hrvatska u prometnom kolapsu, Omiš potpuno paraliziran

kol 12, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Kolona duga gotovo deset kilometara stvorila se na ulazu u Split iz smjera Omiša, a gužva je i na cesti od Omiša do Dugog Rata. Nastave li se gužve ovim tempom, ove dvije kolone bi se uskoro mogle spojiti.

Produženi vikend i vrhunac sezone nisu uzeli danak samo na vječno problematičnoj dionici između Splita i Omiša, gužve i zastoji se stvaraju na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, prenosi Slobodna Dalmacija.

Pred naplatnim kućicama u Dugopolju u smjeru Splita kolona je duga oko 1,5 kilometara.

Zastoji i kolone su se stvorile i na dionici između čvora Zadar 2 i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba, a pred tunelom je kolona od oko 2 kilometra.

Na Krčkom mostu u smjeru otoka kolona je duga oko 5 kilometara, a puno teža situacija je u smjeru kopna gdje se kolona proteže na 20 kilometara.

Na zagrebačkoj obilaznici prema naplati Lučko iz smjera Buzina kolona je oko 4 kilometra, kao i iz smjera Jankomira. Ništa bolja situacija nije ni na Istarskom ipsilonu gdje je kolona prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 9 kilometara, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon, dok je pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 10 kilometara.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250