StoryEditor

Hrvatska tvrtka radnicima povećala plaće i do 1000 kuna neto

Piše D  /  12.10.2018., 08:10h

“Bez zadovoljnog radnika nema ni uspješne kompanije”, poručuje to predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar nakon završetka pregovora sa sindikatima o Kolektivnom ugovoru, u sklopu kojeg je radnicima poboljšani materijalni status. Naime, u sklopu dogovorenih mjera, radnici s najnižim plaćama dobit će 1000 kuna povišice neto, fiksni dodatak s dosadašnji 400 skočit će na 470 kuna neto, isplaćivat će se naknada troškova mjesnog prijevoza u iznosu od 170 kuna neto, a poslodavac će godišnje za svakog radnika uplaćivati svojevrsnu štednju od 1000 kuna u treći mirovinski stup, proporcionalno broju mjeseci koje radnik provede u radnom odnosu. Povećat će se i iznosi jubilarnih nagrada te novčana pomoć u slučaju smrti člana uže obitelji s dosadašnjih 2500 na 3000 kuna neto. Dogovoreno je i povećanje jednokratnog dodatka na plaću prigodom Uskrsa za 50 posto, s dosadašnjih 400 na 600 kuna neto.

Komentirajući dogovoreno, Marin Pucar je kazao kako su lojalnost i povezanost između Podravkinih zaposlenika, bez obzira na radno mjesto i cjelinu u kojoj se nalazili, i Uprave oduvijek bili mnogo jači i čvršći nego što je to u ostalim tvrtkama i kompanijama.

‘Do danas nikad nije bilo ovako velikog povećanja netoplaće odjednom’

“To je nešto na čemu želimo nastaviti graditi budućnost, jer je to jedna od ključnih vrijednosti Podravke. Danas je radnik u fokusu svih političkih i gospodarskih scena i nastupa, a vidimo i da je mobilnost radnika u EU sve veća. Zato smo prije četiri mjeseca počeli pregovore sa sindikatima i došli do rješenja za 2019. godinu, u želji da se popravi materijalni status radnika Grupe Podravka”, kazao je Pucar.

Iz sindikata poručuju kako su uspjeli napraviti veliki iskorak, piše Glas Slavoniije.

“Uprava je otpočetka pokazala da želi kvalitetnije okruženje za Podravkine radnike i povećanje koje je dogovoreno znači prosječno povećanje plaće od 330 kuna neto, no za najniže plaće ono znači povećanje u neto iznosu od oko 1000 kuna, a što je već u primjeni od 1. listopada ove godine. Do danas nikad nije bilo ovako velikog povećanja netoplaće odjednom za radnike, kao što će biti ovim dogovorenim paketom mjera izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora, i to nas dodatno veseli”, kazala je Ksenija Horvat ispred sindikata.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:18