Article_Top_970x250

Hrvatska šahovska majstorica preminula usred partije

srčani udar

Hrvatska šahovska majstorica preminula usred partije

pro 07, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Davor Puklavec/Pixsell

Nacionalna majstorica i višestruka prvakinja Hrvatske Marina Zelić (71) umrla je od srčanog udara tijekom partije na Memorijalu Krunoslava Hulaka. Hitna pomoć je ubrzo stigla, no nažalost, nisu je uspjeli reanimirati

Marina Zelić (71), nacionalna majstorica u šahu, preminula je od srčanog udara tijekom partije 7. kola III. Memorijala Krunoslava Hulaka u Zagrebu u četvrtak u večernjim satima.

- Gospođi je pozlilo za partijom oko 19:30 u četvrtak. Netko od suigrača javio je sucima da nije dobro. Oni su pozvali hitnu pomoć koja je došla brzo, kroz 10 minuta. Dotad joj je pomogao jedan gospodin koji je sudjelovao na turniru kao liječnik - rekao je Krešimir Podravec, tajnik Zagrebačkoga šahovskog saveza, i dodao:

- Zaustavili su partije, on joj je pružio prvu pomoć odmah u prostoriji. Izveli su je van, ispred dvorane u hodnik. Tu je došla medicinska ekipa i krenula s pregledom, poslije i reanimacijom, ali nisu uspjeli.

Marina Zelić je bila majstorica i višestruka prvakinja Hrvatske. U šahu je bila od mladosti, cijeli život. Doktorica je znanosti i iz šahovske je obitelji, braća joj igraju šah. Iz Splita je porijeklom, ali najveći dio života provela je u Zagrebu.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250