Article_Top_970x250

Hrvatska: Rastu vodostaji na karlovačkom području

poplave u hrvatskoj

Hrvatska: Rastu vodostaji na karlovačkom području

ožu 17, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Od sinoć ponovno rastu i karlovačke rijeke. Za Kupu i Koranu na snazi su redovite mjere obrane od poplave. Kupa je u posljednjih 16 sati narasla gotovo 40 cm, trenutačno je visoka 708 centimetara. Zatvorene su prometnice prema mjestima nizvodno od Karlovca, a vrhunac vodnog vala u tom se gradu očekuje sutra prijepodne.

Na zamolbu karlovačkog Stožera civilne zaštite i Hrvatskih voda, u subotu je na ugroženo područje stiglo 50 vojnika kako bi pomogli pojačati nasipe u karlovačkim naseljima, jer se zbog obilnih kiša ponovno očekuje povećanje vodostaja, prenosi HRT.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, u svojstvu zapovjednika Stožera, rekao je na konferenciji za novinare kako se zbog obilnih kiša, nakon nekoliko dana opadanja, ponovno očekuje povećanje vodostaja karlovačkih rijeka.

Uz vojnike, tu su i dobrovoljna vatrogasna društva koja su u punoj pripravnosti, pojačano se pune vreće s pijeskom i dijele stanovnicima uz obalu Kupe, rekao je Mandić te pozvao građane koji žive na mjestima plavljenja da učine sve što mogu kako bi i sami zaštitili svoje objekte.

Najugroženija karlovačka naselja uz Koranu i Mrežnicu brane se od poplave boks barijerama i prepumpavanjem vode. Pod vodom su i naselja uz Kupu, a zbog vode na kolnicima cesta neke građane već danima s najnužnijim namirnicama i lijekovima opskrbljuju čamcima karlovački vatrogasci. 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250