StoryEditor

Hrvatska prema BiH šalje zlonamjerne izjave, u BiH nema radikalizma

Piše D  /  02.04.2018., 02:04h

Redakcijaportala Dnevnik.ba je pronašla i dokumente koji potvrđuju tezu da su izvješća o radikalizmu u BiH izvješća Europske unije, a ne pojedinih zastupnika. 

Dokumente možete pronaći na sljedećoj poveznici: /MARIJANA PETIR ZA DNEVNIK.BA: Imam temelj kad pričam o radikalizaciji u BiH/

Njene izjave izazvale su lavinu reakcija na bošnjačkoj političkoj i medijskoj sceni, a najnovija dolazi iz usta Safeta Softića...

Softić se osvrnuo na izjave zastupnice u Parlamentu Europske unije Marijane Petir, koja je, između ostalog, kazala da se u BiH pojavljuje sve više mladih žena koje se pokrivaju hidžabom te muškaraca koji puštaju brade i klanjaju kako bi dobili stipendije iz arapskih zemalja.

- Nažalost, imamo dosta situacija kada su naši susjedi ovo pitanje u Bruxllesu i raznim europskim destinacijama negativno usmjerili ka BiH. Da te priče imaju ikakvo stvarno utemeljenje u BiH, možda bismo i osjećali neku potrebu da nešto objašnjavamo - smatra Softić. 

Međutim, budući da su, kako je rekao, "ovo gluposti i zlonamjerne izjave" koje nanose štetu, ne samo Bošnjacima u BiH, već i svim njenim narodima i građanima, najbolja reakcija bi bila da se predstavnici BiH što više pojavljuju u Bruxllesu na adresama "gdje se ispaljuju takve rakete prema BiH te da se to na licu mjesta demantira".

Ipak, kazao je da vjeruje da su europski dužnosnici, i iznad očekivanja, informirani o stanju u BiH, pogotovo kada se radi o ovakvim pitanjima, prenosi FENA, a što je Sotić rekaoo Izbornom zakonu pročitajte OVDJE.

I. Crnjac / Dnevnik.ba

18. travanj 2024 19:39