StoryEditor

Hrvatska predsjednica položila vijenac u Jasenovcu, premijer ide sutra

Piše D  /  13.04.2019., 05:04h

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Spomen-područje Jasenovac kako bi odala počast žrtvama. 

- Drugi svjetski rat u našoj domovini i danas budi bolna sjećanja na brojna stradanja. Polažući vijenac u sjećanje na žrtve logora Jasenovac i stojeći u tišini uz ovaj kameni cvijet, izražavam najdublji pijetet svim žrtvama koje su stradale u logoru. 

Neka ovo uvijek bude samo mjesto pijeteta, ali i mjesto koje će nas opominjati koliko je važno mlade naraštaje odgajati za mir, zajedništvo i solidarnost među ljudima i narodima. Prošlost ne možemo promijeniti, ali budućnost možemo graditi na bolji način, za ljepši i humaniji život svih ljudi u Hrvatskoj i diljem svijeta - upisala je Predsjednica Republike u knjigu dojmova. 


Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na komemoraciji u znak sjećanja na žrtve logora Jasenovac, kao i preživjele zatočenice i zatočenike logora, u Spomen-području Jasenovac, u nedjelju, 14. travnja 2019. godine, priopćili su iz Vlade.

U 11.55 sati kolona sjećanja krenut će prema spomeniku Bogdana Bogdanovića ‘Cvijet‘, gdje će u 12.15 sati započeti komemoracija.

 Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministar državne imovine Goran Marić, ministar uprave Lovro Kuščević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 12:27