StoryEditor

Hrvatska pošta Mostar otvorila Glavno poštansko-logističko središte

Piše fena  /  26.06.2024., 15:28h

U Mostaru je u srijedu svečano otvoreno novoizgrađeno Glavno poštansko-logističko središte (GPLS), što predstavlja kapitalnu investiciju za Hrvatsku poštu Mostar i važan korak u modernizaciji i unaprjeđenju logističkih usluga u Bosni i Hercegovini.

Ceremoniji otvaranja nazočili su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u BiH i Federaciji BiH, među ostalim, dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić te brojni uglednici, uključujući predstavnike lokalne zajednice na čelu s gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem te poslovne partnere i medije.

image

Hrvatska pošta Mostar otvorila Glavno poštansko-logističko središte

FENA -

Izgradnja ovog objekta predstavlja temeljnu infrastrukturu koja će značajno unaprijediti logističke usluge, posebno u segmentu brze dostave paketa, kako u unutarnjem, tako i u međunarodnom prometu. Novi objekt, vrijednosti cca 8 milijuna maraka i površine preko 7000 kvadratnih metara, smješten je na strateškoj lokaciji, cestovno povezan sa svim važnim prometnicama, što će omogućiti bolju poslovnu povezanost i efikasniji prometni pristup, rečeno je tijekom otvaranja ovog logističkog centra.

Direktor i predsjednik Uprave HP Mostar Mate Rupčić istaknuo je važnost ovog projekta za kompaniju i lokalnu zajednicu, rekavši kako je ovaj projekt odgovor na rastuće zahtjeve tržišta, posebno u domeni internet trgovine i brze dostave. Po njegovim riječima, u Centru će biti smještena Uprava HP-a i sve stručne službe te proizvodni dio, kao i Uprava za indirektno oporezivanje (pošta carinjenja).

image

Hrvatska pošta Mostar otvorila Glavno poštansko-logističko središte

FENA -

- Izgradnjom GPLS-a, Hrvatska pošta Mostar stvorila je ključne preduvjete za budući rast i razvoj našeg društva, te će moći kvalitetno odgovoriti na izazove modernog tržišta – naglasio je Rupčić.

Na značaj novog logističkog centra za cijelu zemlju ukazala je i federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić. 

- Logistički centar je od iznimne važnosti ne samo za Hrvatsku poštu Mostar, već i za cjelokupni razvoj logističkog sektora u Bosni i Hercegovini. Njegova izgradnja doprinosi boljoj povezanosti i konkurentnosti našeg tržišta - kazala je.

image

Andrijana Katić

FENA -

Podsjetivši da Vlada FBiH ima većinski udio u HP-u, dodala je kako pokušavaju raznim modalitetima pomoći u sufinanciranju poštanskih operatera za usluge slanja pošte kao njihove osnovne djelatnosti.

Objekt je smješten u industrijsko-poslovnom području šire gradske zone Mostara, što omogućuje optimalan način dolaska robe do krajnjeg kupca. U sklopu projektiranja objekta, vodilo se računa o prilagodbi prometnim tokovima i karakteristikama ambijenta, čime je osigurana njegova funkcionalnost i efikasnost.

Zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta izrazio je i predsjednik Uprave HP-a Zagreb Ivan Čulo ističući kako se s ovim infrastrukturnim objektom, Hrvatska pošta Mostar pozicionira kao ključni logistički centar u regiji, sposoban odgovoriti na sve buduće izazove i potrebe tržišta, posebno u segmentu online trgovine.

Svečanost otvaranja obilježena je presijecanjem vrpce te obilaskom objekta uz prisustvo brojnih gostiju.

Dnevnik.ba

17. srpanj 2024 14:17