StoryEditor
mostar

Hrvatska pošta Mostar izabrala je najljepšu marku

Nikolina TurićPiše Nikolina Turić  /  07.06.2022., 12:40h

Hrvatska pošta Mostar u utorak je izabrala najljepšu marku za 2021. godinu. U konkurenciji je bilo 27 maraka, a izabrane su četiri najljepše.

Hrvatska pošta Mostar organizirala je izbor za najljepše marke tiskane u 2021. godini, u konkurenciji je bilo 27 maraka, izabrali su četiri najljepše.

Željka Šaravanja voditeljica odjela filijale Hrvatske pošte Mostar kazala je kako se Hrvatska pošta Mostar ponosi svojim poštanskim markama, te dodaje kako su dobili puno međunarodnih priznanja.

„Biramo najljepšu marku Hrvatske pošte Mostar za 2021. godinu, te  nagrađujemo nekoga od glasača koji su birali marke i koje su im se svidjele. Stiglo je oko 250 glasačkih listića, izabrali smo četiri najljepše marke i treće mjesto dijele dvije pobjednice“, kazala je Šaravanja.

Najljepša marka, a ujedno i prva nagrada po izboru glasača je 40. obljetnica Međugorskih ukazanja, autora Marina Muse.

„Znamo što Međugorje znači za nas i koliko hodočasnika ga posjeti, to su prepoznali i naši glasači, autor ovog izdanja je Marin Musa“, rekla je Šaravanja.

Drugo mjesto je zauzela akademska grafičarka Milana Nižić koja je naslikala mitove flora u kojoj se spaja mitologija s biljkama, a to je Božica Lada koja je božica proljeća i Božur. Treće mjesto dijele dvije autorice koje su ujedno akademske slikarice i magistrice slikarstva, a to su Magdalena Džinić Hrkać koja je naslikala peglu na žaru i Tamara Herceg s motivom raštike najtradicionalnijeg hercegovačkog jela.

„Naša četiri nagrađena autora su stvarno odradila prekrasan posao, a biranje smo prepustili glasačima koji prate izdanje poštanskih maraka. Osim toga nagrađujemo i glasače, imamo deset nagrada. Devet nagrada se odnosi na izdanja poštanskih maraka i naših kataloga, a najvrjednija nagrada je vikend za dvije osobe u hotelu Mepas Mall“, kazala je Šaravanja.

Dnevnik.ba

17. svibanj 2024 07:38