StoryEditor
izborna reforma

Hrvatska politika na prekretnici: Hoće li Hrvati izaći iz pregovora o izmjenama Izbornog zakona?

Piše Desk  /  20.12.2021., 10:28h
Jutrošnja sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH mogla bi posve promijeniti pravac djelovanja te stranke prema izbornoj reformi, doznaje portal Dnevnik.ba.

Naime, očekuje se burna rasporava o  tome treba li HDZ BiH zajedno sa strankama HNS-a BiH posve zatvoriti vrata tim razgovorima budući sadašnji prijedlozi o brisanju naroda iz Ustava vodi potpunom dekonstituiranju Hrvata u BiH. 

Za tvrđu opciju je više članova Predsjedništva iz zapadne Hercegovine, Hercegbosanske županije i središnje Bosne smatrajući da je vrijeme da Hrvati pokažu kako više neće glumiti ‘dobre dečke‘ kojima se na kraju serviraju najlošija rješenja, a međunarodni diplomati po pravilu nastoje postići kompromis ugađajući lošim đacima - bošnjačkoj politici dominacije i srpskog separatizma. 

Kako se doznaje, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nije za takvu opciju smatrajući  da Hrvati trebaju zadržati kredibilitet politike koje su izgradili u traženju i nuđenju rješenja. Bit će zanimljivo vidjeti koja će od ove dvije struje danas prevagnuti.  

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:43