StoryEditor

Hrvatska nogometna reprezentacija gluhih putuje na EP

Piše D  /  29.05.2019., 02:05h

Hrvatska nogometna reprezentacija gluhih okupila se u srijedu u Zagrebu uoči polaska na Europsko prvenstvo koje će se održati u Heraklionu na Kreti od 1. do 15. lipnja.

Prije odlaska na Kretu, gdje će igrati u skupini C s Poljskom (4. lipnja), Rusijom (6. lipnja) i Njemačkom (8. lipnja), reprezentacija će u četvrtak odigrati posljednju kontrolnu utakmicu protiv NK Blato na nogometnom igralištu u Blatu.

- Naš cilj je prolazak ove teške skupine u kojoj se nalazi viceprvak Europe Rusija i standardno dobra nogometna nacija Njemačka. To neće biti lak zadatak, međutim puno smo radili i očekujem da dečki daju sve od sebe, pa neka bolji pobjedi - rekao je Josip Bogdanović, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije gluhih, proslavljeni gluhi igrač ponikao u omladinskom pogonu Hajduka, koji je kasnije igrao za Dinamo i Rijeku.

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju gluhih u Grčkoj predstavljat će Marko Prošenski, Darko Val, Andro Crnogaj, Josip Smokvina, Dalibor Međimurec, Toni Mladić, Karlo Šanjug, Mirko Blažević, Mirko Vukić, Karlo Vidaković, Kristian Selaković, Kristijan Konjetić, Antonio Škvorić, Ivan Vidaković, Luka Roso, Leonardo Vučak, Hrvoje Francizi, Davor Mažuran, Anton Lalić, Mario Jakovljević, Josip Jakovljević, Mate Kvesić i Marko Kovačević, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:19