StoryEditor

Hrvatska nezavisna lista napustila HNS BiH

Piše D  /  14.07.2019., 07:07h

Već duže vrijeme se unutar HNL-a razmatrao ovaj prijedlog predsjedništva, a jedan od razloga je nepoštivanje odluka HNS-a koje su bile samo mrtvo slovo na papiru, dok se na terenu, sa posebnim naglaskom na HBŽ, kontinuirano i uz blagoslov predsjednika HNS-a, te odluke grubo krše.

Uspostavljaju se ponovno koalicije sa Lijanovićima i SDP-om, a ne sa članicama HNS-a. Za nas je to razumljivo, jer je mentalni sklop HDZ-a, Lijanovića i SDP-a daleko bliži nego HNL-u, tj. ljudima koji misle svojom glavom i žive od svoga rada.

Kao dodatan razlog je ponovna idilična ljubavna veza između HDZ-a BiH i “Sanaderovog HDZ-a” koji prije izbora izgledaju kao ljuti protivnici, a nakon izbora ponovnom kupnjom predsjednika “Sanaderovog HDZ-a” (Ljubić, Raguž, Cvitanović) izgledaju kao idilični ljubavnici.

Činjenica je da je Devedesetka (“Sanaderov HDZ”) već treći put bio u predizbornoj koaliciji sa oporbenim strankama sa hrvatskim predznakom i da je po treći put tu koaliciju izdao i vratio pod skute HDZ-a BiH.

Događanja oko Aluminija su vrhunac sante leda i dokaza kriminala koji se u tom poduzeću, ali i svim drugim poduzećima rade, te dokaz nebrige o vlastitom narodu i djelatnicima tog poduzeća.

Apsolutno smo na strani djelatnika Aluminija, a samim time protiv politike Dragana Čovića, te tražimo od institucija pravne države da ispitaju financijske tijekove u Aluminiju i primjereno kazne sve one koji su radili nezakonito, o čemu bruji cijela država, a jedino institucije države o tomu nemaju pojma ili jednostavno – šute.

Ovo su samo neki od brojnih razloga koji su navedeni tijekom sastanka proširenog predsjedništva, jer je HNS u službi samo jedne stranke i, što je još gore, u službi jednog čovjeka. Zaštita hrvatskih nacionalnih interesa je paravan za prevare na izborima.

Najbolji dokaz predstave za narod u igrokazu HNS-a je Izborni zakon u BiH kojim bi se osigurala ravnopravnost Hrvata sa dva druga naroda, a zaboravlja se činjenica da se prvo unutar HNS-a mora osigurati ravnopravnost unutar hrvatskog korpusa, jer je činjenica da hrvatski narod nema jednako pravo na zapošljavanje, školovanje, liječenje i sva druga ljudska prava ako ne pripadaju vladajućoj sekti ili njihovim satelitima.

Pozivamo sve one koji misle svojom glavom i nemaju kriminalne dosjee da napuste ovakav Sabor i izbore se za Hrvatski narodni sabor koji će, kako mu i samo ime kaže, biti u službi hrvatskog naroda, stoji u priopćenju predsjednika HNL-a, Josipa Perića.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 08:07