StoryEditor

Hrvatska ispunila jedan od uvjeta za ukidanje viza za SAD

Piše D  /  27.12.2019., 02:12h

U Banskim dvorima održana je 199. sjednica Vlade RH. Jedna od točaka na sjednici Vlade RH bio je Prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Sjedinjenih Američkih Država o upućivanju zaštitnih pratitelja leta. Ministar RH Davor Božinović kazao je kako je prihvaćanje tog prijedloga jedan od uvjeta za ulazak Hrvatske u program za izuzeće od viza. Prijedlog je jednoglasno prihvaćen, piše Večernji.hr.

Ministar Davor Božinović obrazložio je na sjednici Vlade Prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Sjedinjenih Američkih Država o upućivanju zaštitnih pratitelja leta.

- Imajući u vidu novouspostavljenu liniju između  Dubrovnika i Philadelphia i moguće uspostavljenje drugih letova, utvrđeno je sklapanja interesa o zaštitnim pratiteljima leta. Smatram da bi se prihvaćanjem osigurala veća sigurnost i otvara mogućnost učestalijih letova između dvije zemlje - kazao je Davor Božinović i istaknuo da je to jedan od uvjeta za ulazak Hrvatske u program za izuzeće od viza, prenosi Večernji.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 06:12