StoryEditor
vremenska prognoza

Hrvatska i BiH na udaru snažne promjene vremena, izdana upozorenja: Bit će ekstrema...

Piše desk  /  02.11.2023., 12:27h

Danas će biti djelomice sunčano vrijeme s promjenljivom naoblakom mjestimice s kišom, uglavnom na Jadranu i uz njega. Prema kraju dana i u noći na petak sa zapada postupno jače naoblačenje, s kišom i pljuskovima s grmljavinom koji mjestimice mogu biti jače izraženi, praćeni obilnom oborinom.

Na kopnu će zapuhati umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar. Na Jadranu južni vjetar i jugo u jačanju na umjereno i jako, prema večeri mjestimice i olujno. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 22 °C. Upaljen je Meteoalarm za obalu, a osim jakog vjetra treba biti oprezan i zbog mogućeg nevremena.

Za petak je najavljen novi jači prodor. Meteoalarm je upaljen za cijelu Hrvatsku. Mjestimice su mogući izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom i pojačanim vjetrom.

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", stoji u upozorenju.

U petak će biti promjenljivo i razmjerno vjetrovito. U prvom dijelu dana jače naoblačenje sa zapada uz kišu te pljuskove s grmljavinom. Osobito izraženi bit će na Jadranu i uz njega, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Nevrijeme je najavljeno i u BiH. Poslijepodne sunčanije, ali ne i posve stabilno.

Podsjetimo, DHMZ je u svom posebnom priopćenju najavio da će promjenljivo i nestabilno vrijeme u Hrvatskoj i okolici potrajati barem do kraja ovoga tjedna te će uzrokovati povišene do ekstremne vodostaje. Još jedan izraženiji prodor stiže prvo u petak, zatim i nedjelju. Iz DHMZ -a apeliraju na građane da razvoj meteorološke i hidrološke situacije prate na njihovim na mrežnim stranicama.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 17:59