StoryEditor
Stara Gradiška

Hrvatska granična policija i građani spasili četiri osobe iz nabujale Save

Piše hina  /  21.09.2022., 20:33h

Hrvatska granična policija iz postaje Stara Gradiška i građani spasili su četiri muškarca s područja općine Davor iz nabujale rijeke Save, priopćeno je u srijedu iz brodsko-posavske Policijske uprave.

Odmah po dojavi o prevrtanju čamca s nekoliko osoba u rijeku Savu, sinoć oko 18,35 sati, na mjesto nesreće uputili su se policajci Postaje granične policije Stara Gradiška, koji su službenim plovilom na Savi obavljali zadaće zaštite državne granice RH.

Naime, u drveni čamac je kod mjesta Orubice udarilo plutajuće deblo i prevrnulo ga. U čamcu su bila četiri muškarca u dobi od 28, 59, 62 i 73 godine s područja Općine Davor, koji su završili u hladnoj vodi.  

Desetak minuta nakon dojave, policajci su sa službenog plovila u Savi uočili dvije osobe, u dobi od 28 i 62 godine, koje je nabujala rijeka nosila nizvodno. Policajci su ih izvukli iz mutne rijeke na službeno plovilo te odvezli na sigurno, navodi se u priopćenju.

Drugim dvjema osobama u dobi od 59 i 73 godine pomogli su mještani te ih također izvukli na sigurno iz Save.

"Ovim solidarnim činom spašavanja osoba, i građani i policija su pokazali snagu ljudske humanosti", ističu iz PU brodsko-posavske.

Dnevnik.ba

16. svibanj 2024 04:00