StoryEditor
Ida Prester

Hrvatska glumica kod sebe smjestila djevojku iz Ukrajine: "Sinoć joj je poginuo otac"

Piše desk  /  21.03.2022., 11:22h
Glumica Ida Prester pružila je dom jednoj ukrajinskoj obitelji prije nekoliko tjedana, a sada je na Instagramu objavila tužnu vijest da je djevojci koju je udomila poginuo otac.

"Sinoć je poginuo otac ukrajinske djevojke koju smo smjestili kod nas. Ukrajinski gradovi su sravnjeni sa zemljom, škole, dječje bolnice, skloništa civila. Rusi su prekinuli humanitarnu opskrbu hranom gradova koji su pod njihovom opsadom. Gori sve, ne stignu se pokopati mrtvi. Svi pokušavamo normalno živjeti pored ovog pokolja vrlo blizu nas. Što ćemo drugo? Ionako ništa ne možemo, tko nas pita. Ali užas je tu. I apsolutno je etički nemoguće šutjeti i praviti se glup, 'svi su krivi' i 'ne razumijem se'", započela je svoju objavu voditeljica i potom prenijela status hrvatske novinarke i književnice Slađane Bukovac.

"Nisam u stanju napisati ništa bolje i svoje, sve je tu. Pliz da se razilazimo ako se ne slažemo, jer ćemo se samo mučiti", napisala je, a Slađaninu objavu koju je podijelila Ida u cijelosti možete pročitati ispod.

Ida je početkom ožujka objavila da je pružila ukrajinskoj obitelji.

"Sinoć nam je iz Harkiva/Odese stigla obitelj s malim Tomom. Potreseni su i istraumatizirani, ali su na sigurnom i toplom. Ogromno hvala svima koji su nam u 24 sata pomogli sa svime što je potrebno da im napravimo dom iz ovog praznog potkrovlja. Kombi, ruke za nošenje i sastavljanje, donatori kreveta, perilica za rublje, igračaka...", napisala je.

"Nama više ništa ne treba. Ali trebat će brojnim obiteljima koje tek stižu. Smještaj, higijena, odjeća, volontiranje... ili samo topla riječ. Ponudite što imate, i sami ćete se osjećati bolje u ovom ludilu, ne možemo ništa drugo", dodala je.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 12:43