Article_Top_970x250

Hrvatska: Dječak s 14 godina postao otac

đurđevac

Hrvatska: Dječak s 14 godina postao otac

srp 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Četrnaestogodišnjak s đurđevačkog područja u svoju je porodičnu kuću doveo također maloljetnicu s kojom je redovno održavao spolne odnose, a njegovi su roditelji to dopuštali.

Ona je čak i rodila, a nakon što je sve došlo pred Centar za socijalni rad uključilo se i pravosuđe. Protiv roditelja je podignuta optužnica.

– Sumnjamo da su tokom juna 2017. u Đurđevcu, kao roditelji djeteta, znajući da nije navršio 16 godina, u nakani da zasnuje životnu zajednicu s maloljetnicom, dozvolili da ona useli u njihovu kuću, gdje je ona obavljala kućanske poslove, dok je sin s njom održavao spolne odnose – navode tužitelji, prenio je Avaz.

Otac je ispitan pred državnim odvjetništvom te se branio šutnjom, no ranije je potvrdio kako je djevojčica kod njih došla 2017., da ona i sin imaju svoju sobu u kojoj žive, te da je u međuvremenu, 2018. rodila i dijete “koje mu je najslađi unuk”. 

Navodi i da je zatrudnjela kada je došla kod njih u kuću. I supruga se branila šutnjom.  Tužitelji za roditelje koji imaju sedmero djece traže uvjetne zatvorske kazne.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250