StoryEditor

Hrvatska će uvoziti građevinare, liječnike i sestre iz Bangladeša

Piše D  /  21.06.2019., 04:06h

Kako su objavili iz bangladeškog veleposlanstva, na sastanku u Zagrebu je zamjenik ministra Pavića najavio da će Hrvatska uskoro u Bangladeš poslati nacrt memoranduma o razumijevanju, dokumenta koji opisuje dogovor između dvije države o toj temi. Nakon potpisivanja memoranduma pokrenut će se nužne pripreme kako bi se regrutirala potrebna radna snaga iz te države.

Zamjenik ministra Opalić je veleposlaniku Sheikhu Mohammedu Belalu prenio namjeru kako Hrvatska, između ostalih, želi zapošljavati liječnike, medicinske sestre, stručnjake za informatiku, turističke i građevinske djelatnike a veleposlanik je prenio uvjeravanja kako je Bangladeš sposoban osigurati kvalificiranu i nekvalificiranu radnu snagu za sve sektore, piše Večernji list, prenosi Hina.

Na upit o detaljima dogovora su iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava potvrdili da je pomoćnik ministra primio veleposlanika Bangladeša kojega je interesirala mogućnost suradnje na području tržišta rada.

"Ministarstvo kontinuirano prati situaciju na tržištu rada kako bi odgovorilo na sve izazove u pogledu potražnje za radnom snagom, ali kao što ministar Pavić stalno naglašava, prioritet Vlade je zapošljavanje domaće radne snage", odgovorili su iz ministarstva za Večernji list.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 07:15