StoryEditor

Hrvatima u okolici Tuzle ruše katolička obilježja!

Piše D  /  26.10.2019., 08:10h

Žitelji Srednje Špionice natpisom žele izraziti dobrodošlicu u Župu Špionica, ali pojedinci uporno šalju poruku kako bi trebalo ploču ukloniti. Srednja Špionica je na glasu kao mirno mjesto, u kojem se incidenti ne događaju te je sam ovaj čin ponovno uznemirio žitelje ovog mjesta. Treba naglasiti kako je već treći put uništena ploča s istim natpisom, ali da nadležni organi Grada Srebrenika i policija unatoč prijavama i dalje nisu reagirali.

Nakon incidenta u mjesecu svibnju ove godine, predsjednik Mjesne zajednice Ivo Veselčić izjavio je kako žitelji srednje Špionice neće odustati od izraza dobrodošlice u svoju župu.

“Svaki put nanovo ćemo postaviti ploču s natpisom, koliko god to nekome smetalo. Špioničani su oduvijek bili dobri domaćini, prvi smo stali u obranu Bosne i Hercegovine i zaista nastojimo živjeti dobrosusjedske odnose” izjavio je tada Veselčić.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Soli Danijel Nikolić izjavio je za Hrvatski Medijski Servis kako je ovo ponovno kukavički potez onih koji ne razumiju duh zajedničkog života.

“Sramotno je da netko na ovakav način ispoljava osjećaj mržnje prema drugome. Ovo se nažalost konstantno ponavlja u Špionici i pozivam gradske vlasti da osude ovaj čin, a policiju da izuzme snimke s obližnjih objekata i pokušaju doći do počinitelja te ih javno prokažu” istaknuo je Nikolić.

Ogorčeni ovim činom vandalizma, žitelji Srednje Špionice mole nadležne organe da ozbiljno pristupe ovom slučaju i da pronađu počinitelja ovog vandalskog čina, a gradske vlasti pozivaju da osude ovaj čin i pokažu da ne podupiru ovakve poteze.

Također pozivaju sve da zaustave jezik mržnje koji se širi po društvenim mrežama te tako ne dopuste da se isprovocira bilo kakav sukob kojeg neki pojedinci izgleda i priželjkuju u Srebreniku.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:40