StoryEditor

Hrvati u Grabovici, Komšić na putu za London odati počast Ashdownu

Piše D  /  09.09.2019., 10:09h

Kako je naveo, riječ je o fotografiji pred polazak za London gdje će sva trojica sudjelovati na komemoraciji bivšem visokom predstavniku u BiH Paddyju Ashdownu.

"U zračnoj luci, na putu za London na komemoraciju lordu Ashdownu. Uvijek je imao velike nade za ovu zemlju i njene ljude - ostavština koju pokušavamo nastaviti... Drago mi je da predsjedavatelj Predsjedništva BiH Komšić i reisu-l-ulema Kavazović također idu na komemoraciju, ali i na druge sastanke", naveo je Field, prenosi Klix.

Podsjetimo, u mjestu Grabovica, koje se nalazi između Jablanice i Mostara, 8. i 9. rujna 1993. ubijen je veći broj hrvatskih civila. Prema navodima Udruge hrvatskih stradalnika "Grabovica 93" u tih nekoliko dana rujna 1993. ubijena su 33 civila, a veći dio posmrtnih ostataka ubijenih ni do danas nije pronađen. Za ovaj ratni zločin pred sudovima u Bosni i Hercegovini osuđeno je pet pripadnika Armije RBiH.

Prema sudskim presudama civili su ubijeni na posebno brutalan način, a među njima je i četverogodišnja djevojčica Mladenka Zadro koja je ubijena u naručju svoje majke. Prema nalazima Haškog tribunala, među ubijenima je i pripadnik Armije RBiH Ivica Cavlović koji se usprotivio ubijanju civila tog rujna 1993., navodi se iz Centra za nenasilnu akciju (CNA), prenosi Fena.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 20:01