StoryEditor

​Hrvati u Americi: Pogledajte s koliko ljubavi ovi mališani pjevaju ‘Moja domovina‘

Piše D  /  17.01.2019., 11:01h

Voditelji Misije tijekom godina bili su pomagani od mnogih suradnika koji su se brinuli da se mladim naraštajima rođenim izvan domovine prenese vjera, jezik i kulturna baština naših predaka, piše Narod.hr.

Osim redovite nastave Hrvatskog vjeronauka i škole, djeluje i folklorno društvo Hrvatska Ruža u kojima se već godinama okupljali mnogi naraštaji mladih iseljenika predvođenih od etuzijazma i ljubavi njihovih voditelja.

Tradicija se nastavila te je prva ovogodišnja obiteljska zabava održana ove nedjelje 13. siječnja u prostoru školske dvorane pri župi i okupila četri generacije hrvatskih iseljenika koji gravitiraju New Yorškom predjelu Astorije.

Ovaj kratki video isječak samo je mali prozor u jedan daleki svijet gdje se Hrvatska voli od malih nogu i gdje se njezina vjera i tradicija neće zatrti dok kuca srce ovih malenih domoljuba.

Prabake, bake, kćerke i unuke podrijetlom iz raznih dijelova Hrvatske praćene od svojih pradjedova, djedova, sinova i unuka došli su provesti nedjeljno poslijepodne uz druženje i program pod budnim okom voditelja misije vlč. Vedrana i njegovih suradnika. Pjesme, plesovi, recitacije izvođeni od malih i mladih izvođača poticali su uzvanike na zajedništvo i osjećaj pripadnost Lijepoj našoj domovini.

Kruh iseljenika kao i onaj pomoraca ima sedam kora, a često se i on dijeli na mnoge strane. Njihovu sudbinu uvijek su pratili i njihovim putovima išli naši svećenici, brinući se da se ne rasprše daleko od rodnog kraja i da im pomognu kad ih zatekne noć u tuđini – kako je davno pisao pjesnik.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:34