StoryEditor

Hrvati Razim i Anel ne mogu se dogovoriti tko će biti dopredsjednik Skupštine

Piše D  /  20.12.2018., 02:12h

U Bihaću je danas nastavljena konstituirajuća sjednica Skupštine Unsko-sanske županije. Većina, koju čine Koalicija A-SDA - POMAK – Zajedno s osam zastupnika, SDP s četiri, Savez za bolju budućnost (2), Nezavisni blok (1) i Naša stranka (1), za predsjedavajućeg Skupštine predložila je Agana Bunića (SBB), piše faktor.ba.

Izbor rukovodstva Skupštine "zapeo" je zbog dopredsjedavajućeg iz hrvatskog naroda. U Skupštini USK svega su dva hrvatska zastupnika, i to Razim Halkić iz SDP-a i Anel Šahinović iz Laburističke stranke. Jedan od njih dvojice trebao bi biti dopredsjedavajući, ali je problem nastao jer se ne mogu dogovoriti tko će to biti.

Za razliku od nekoliko drugih županija gdje su SDP, DF i Naša stranka formirale "bh. blok", ove stranke to nisu uspjele napraviti u Unsko-sanskoj županiji. Problem je bio u odnosima SDP-a i Demokratske fronte, koje nisu spremne međusobno surađivati.

Demokratska fronta izbačena je, a Naša stranka odlučila je prikloniti se SDP-u i ostalim strankama okupljenim oko A-SDA, te tako napraviti prevagu u formiranju skupštinske većine.

- Svjesni smo odgovornosti pred kojom se našla Naša stranka i činjenice da smo 16-ta ruka – naveli su iz Naše stranke te dodali da će podržati predloženi saziv vlasti, ali da neće potpisati nikakav sporazum s A-SDA.

Bunić je u mandatu 2012-2016. bio načelnik Bužima, kao kadar SDA, ali je, nakon što nije dobio podršku glasača za novi mandat na posljednjim lokalnim izborima, napustio ovu stranku i prešao u SBB.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 16:36