StoryEditor

Hrvati povratnici u Modriču očekuju da će vlasti RS promijeniti trasu autoceste

Piše D  /  11.10.2019., 05:10h

Kako su u petak izvijestili mediji u Mostaru, na javnoj raspravi prihvaćene su primjedbe koje su uputili predstavnici hrvatskih povratničkih naselja iz Garevca, Donjog Kladara i Čardaka u općini Modriči, preko kojih je trebao ići dio autoceste od Vukosavlja prema Brčkom. 

„Poslije javne rasprave ja sam optimist. Dobili smo snažnu potporu općinskih vlasti i zajedno ćemo se boriti za izmjenu projekta i zajedno uputiti žalbu", rekao je predsjednik Mjesne zajednice Garevac Vlado Tokić. 
Prema prvotnome planu trasa autoceste je trebala proći središtem naselja Garevca te bi zbog toga moralo biti porušeno više od 100 kuća koje su hrvatski povratnici obnovili nakon što su bile srušene tijekom posljednjeg rata, prenosi Hina.

Pero Josipović, savjetnik dopredsjednika RS iz reda hrvatskog naroda Josipa Jerkovića, rekao je kako je posebno važno što je potporu mještanima dao i načelnik Modriče, te je najavio snažno zauzimanje dopredsjednika RS-a. 

"Uskoro se planira i sastanak u Banjoj Luci i vjerujem da će trasa biti izmijenjena", rekao je Josipović. On je ranije trasu autoceste kroz Modriču nazvao udarom na Hrvate povratnike. 

Dnevnik.ba

 

26. travanj 2024 03:28