StoryEditor

HRVATI NAPUSTILI SJEDNICU Parlament BiH želi zabraniti spomen Bleiburgu u BiH

Piše D  /  20.05.2020., 04:05h

Zastupnici HDZ-a BiH su sjednicu napustili tijekom rasprave o Prijedlogu rezolucije o poštivanju žrtava ustaškog režima, koju su u proceduru uputili zastupnici Naše stranke i Nezavisnog bloka.

"Zbog uvreda koje ste nam ovdje nanijeli, a pošto je Poslovnikom predviđeno nakon rasprave da se rezolucija stavlja odmah na glasovanje, Klub hrvatskog naroda će ovog trenutka sjednicu napustiti iz prosvjeda za ovo šta nam radite, što nam želite staviti na pleća odgovornost i krivicu koju nam ne pripada. Mi ćemo napustiti sjednicu i nećemo glasovati ni za jednu točku dnevnog reda. Ovo je drsko i bezobrazno što se radi – poručio je šef Kluba zastupnika HDZ-a BiH Nikola Lovrinović.

Prethodno je vođena rasprava o sadržaju ove rezolucije, te je u međuvremenu predložen niz amandmana na predloženu rezoluciju. Rezolucija je u konačnici usvojena sa 25 glasova "za".

Ova rezolucija je, podsjećamo, predložena uoči održavanja mise u Katedrali Srca Isusova za žrtve iz Bleiburga, koja je održana u subotu u Sarajevu.

Samom rezolucijom se pak pored izražavanja poštovanja svim žrtvama ustaškog režima traži i zabrana komemoriranja žrtava Bleiburga na teritoriju BiH.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:29