Article_Top_970x250

Hrvati ga umalo pregazili pa dočekali kao kralja: Sad je poslao poruku Dalićevim zvijezdama

SJEĆATE LI GA SE?

Hrvati ga umalo pregazili pa dočekali kao kralja: Sad je poslao poruku Dalićevim zvijezdama

lip 12, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Želim hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji poželjeti puno sreće na Euru. Iako neću biti tamo kako bi napravio nevjerojatne fotografije kada budete slavili golove protiv Engleske, znam da ćete učiniti sve obožavatelje ponosnima - poručio je Cortez.

Mnogima je Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji ostalo u posebnom sjećanju, a jedan od njih je definitivno i Yuri Cortez, simpatični Salvadorac i fotoreporter Angence France-Pressa (AFP), koji je djelić svjetske slave i pažnje zadobio našavši se usred slavlja hrvatskih nogometaša nakon veličanstvenog pogotka Marija Mandžukića i plasiranja Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva u utakmici protiv Engleske, piše Večernji.hr.

Okolnosti su htjele da hrvatska reprezentacija prvu utakmicu na Europskom nogometnom prvenstvu igra sutra i to upravo protiv Engleske, što je potaknulo Corteza da Vatrenima pošalje posebnu video poruku podrške!

- Pozdrav dragi prijatelji iz Hrvatske! Želim hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji poželjeti puno sreće na ovogodišnjem EURU. Iako neću biti tamo kako bi napravio nevjerojatne fotografije kada budete slavili golove protiv Engleske, znam da ćete učiniti mene i sve svoje obožavatelje iz cijelog svijeta ponosnima. Idemo Vatreni! Mi to možemo, imate lavlje srce, možete to učiniti! - poručio je Cortez, inače veliki zaljubljenik u Hrvatsku.

Naime, podsjećamo da je Hrvatska turistička zajednica po završetku Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji kontaktirala Corteza i pozvala ga da, zajedno sa svojom obitelji, posjeti Hrvatsku. Cortez je poziv prihvatio te je tom prilikom obišao hrvatsku obalu, od sjevera do juga, pritom bilježeći svojim fotoaparatom brojne prirodne, kulturne i povijesne motive, kao i ljepote hrvatskih destinacija.

Dodajmo kako Yuri Cortez danas radi u Venezueli kao voditelj dopisništva AFP-a, treće najveće novinske agencije na svijetu. U svojoj je profesionalnoj karijeri, osim sportskih natjecanja, fotografirao i prirodne katastrofe, humanitarne krize, a prošao je i fotoaparatom zabilježio i scene ratišta širom svijeta.

Dnevnik.ba