StoryEditor

Hrvati digli glave: "Tragedija je izgubiti od Argentine, ali..."

Piše D  /  24.01.2021., 12:01h

Nikome nije bilo lako zaspati i prespavati noć nakon koje smo mislili potpuno okrenuti se četvrtfinalu, a moramo spašavanju hrvatskog broda na Sredozemlju od potpunog potopa. Ali, kako je jutro pametnije od večeri, i misli su se sabrale jer nada još uvijek postoji i nije tako mala. Pojačani Katar s Capoteom treba dobiti Argentinu, a onda smo na potezu mi protiv Danaca.

- Tragedija je što smo izgubili od Argentine, ali još uvijek smo u turniru i ne treba rano podvlačiti crtu. Mogu se još dogoditi sjajne stvari. Da, ovo je teži put, ali puno smo se puta izvukli iz nemoguće situacije - uime se stožera medijima obratio pomoćnik Line Červara Hrvoje Horvat.

Argentina je samo kulminirala sve naše probleme u Egiptu. Zašto se događaju?

- Uvukla se nervoza, nedostaje nam samopouzdanja, ali moramo znati da su naši standardni srednji bekovi bili ili jesu u problemima, a pravi napad kreće od njih. Mi uvijek imamo želju i htijenje, što se vidi po malom broju primljenih golova, ali nije bilo dovoljno protočnosti  u napadu koji nije zadovoljilo zahtjeve za SP. Ekipa je svjesna da je podbacila i da je loše odigrala, ali trebamo ostati pozitivan prije Danske i dobiti ju.

Ako nismo mogli Japan i Argentinu, kako nju?

- Imamo još puno rezerve u igri i moramo igrati kao da se borimo za goli život, na granici dopuštenog, na rubu incidenta. Moramo ući u otvoreni rat. Ovo su igrači koji su prošli bitaka i bitaka, navikli su na šamare i njihov je zadatak da što prije izbrišu negativne misli. 

Kaže Marko Mamić da je na klupi vladalo kaotično stanje, da se nije znalo tko ulazi, tko izlazi.

- Kada nam standardne varijante nisu funkcionirale, tražili smo rješenja iz drugih planova. Izbornik je pokušao naći postavu koja će odigrati smislen napad, ali nismo imali rješenja. Lino i ja stalno razgovaramo i gledamo prema naprijed.

Kakvo je stanje s Ivanom Martinovićem i s ostalima?

- Njegova želja nije upitna, vidjelo se na njemu da je iscrpljen i da mu nedostaje energije. Karačić je sada na terapijama i vidjet ćemo je li obnovio ozljedu. Nadamo se da će biti u redu, a viroze se rješavamo, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 15:19