StoryEditor

Hrvat u Njemačkoj pred djecom ubio suprugu: "Mama, krvariš!"

Piše D  /  19.02.2020., 05:02h

U utorak rano u jutro, nakon glasne svađe, 42-godišnji muškarac s hrvatskim državljanstvom, u Bad Soden-Salmünsteru, nožem je izbo suprugu i smrtno je ozlijedio. Susjedi su oko 5 sati ujutro čuli vriskove i alarmirali hitne službe, priopćila je policija.

Bilo kakva pomoć stigla je prekasno za 38-godišnjakinju koja je pronađena mrtva u kuhinji s ubodnom ranom, a svađi i ubojstvu svjedočila su njihova djeca od 13 i 15 godina, kćer i sin.

Susjedi su ispričali da su čuli kćer kako u suzama na hrvatskom vrišti: Mama, krvariš!

Djeca su prema izjavama policije jako traumatizirana i pod kontrolom su tima za krizne intervencije, a muškarac je navodno porijeklom sa splitskog područja, piše Dalmacija Danas.

Navodni počinitelj, 42-godišnji suprug, u početku je pobjegao automobilom, malo kasnije se sam prijavio u policijskoj postaji u Aschaffenburgu, izvijestili su policija i tužitelji.

Pozadina sukoba još uvijek je potpuno nejasna, rečeno je ujutro, ali se pretpostavlja da je suprug loše prihvatio ženin zahtjev za razvod braka. Naknadno je objavljeno da je muž napao suprugu nožem dugim barem 20 centimetara i daj ženu ubo najmanje dva puta.

U potrazi za 42-godišnjakom korišten je i policijski helikopter. Istragu su preuzeli Javno tužiteljstvo u Hanau i Kriminalistička policija u Gelnhausenu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:14