StoryEditor
dragovoljac ukrajinske vojske

Hrvat ranjen u Ukrajini hospitaliziran: ‘Ima teške ozljede, ali je izvan životne opasnosti‘

Piše desk  /  10.06.2022., 13:17h

U Hrvatsku je noćas iz Ukrajine stigao hrvatski državljanin, dragovoljac ukrajinske vojske, koji je ranjen u Harkivskoj oblasti. Njegov prijevoz osiguran je naporima Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva zdravstva. Hospitaliziran je u KB-u Dubrava.

Novinarki Margareti Jozinović Vuković rekao je da se osjeća dobro i da je punog srca otišao pomoći ukrajinskom narodu, nažalost nije niti sanjao da će biti ranjen, a o kakvim je ozljedama riječ, rekao je doc. dr. sc. Krešimir Martić, dr. med., predstojnik Klinike za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju KB-a Dubrava.

- Pacijent je primljen u KB Dubrava u Kliniku za plastičnu kirurgiju s teškim tjelesnim ozljedama, ali izvan je životne opasnosti. Ima teške tjelesne ozljede. Radi se o ozljedama ruke i noge, no pacijent je stabilan.

Govoreći o oporavku pacijenta, rekao je da je u tijeku dodatna obrada, nakon koje će se točno utvrditi vrsta i težina ozljede i vjerojatno će se morati planirati operativni zahvat, a oporavak će ovisiti i o tijeku operacije i vrsti ozljede, prenosi HRT.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 23:40