StoryEditor
ostala mu prtljaga

Hrvat napravio kaos na njemačkom kolodvoru, strojovođa morao žurno kočiti: "Ugrozio je živote"

Piše desk  /  15.11.2022., 07:39h

U subotu (12. studenog) 35-godišnjak iz Hrvatske svojim ponašanjem ugrozio je vlastiti i živote drugih putnika na željezničkom kolodvoru Hennef u saveznoj zemlji Sjeverna Rajna Vestfalija. On je sišao na tračnice i zaustavio nadolazeći S-Bahn. Kao razlog za svoje postupke naveo je da je zaboravio svoju prtljagu u vlaku.

Savezni policijski službenici pokrenuli su istragu zbog opasne intervencije u željezničkom prometu. Izgubljena prtljaga je kasnije pronađena.

U subotu poslijepodne oko 17 sati 35-godišnji putnik iz Hrvatske zaboravio je prtljagu u vlaku na stanici Hennef. Zatim je zaustavio S-Bahn br. 12 koja se približavala (smjer Siegburg) kako bi ušao u vlak i uzeo je. U svojoj nepromišljenoj namjeri muškarac je sišao na tračnice , tako da je strojovođa prvo dao znak upozorenja pri brzini od cca 60 km/h i odmah pokrenuo hitno kočenje, navodi policija.

Srećom, vlak se na vrijeme zaustavio i nitko nije ozlijeđen.

Savezna policija pokrenula je istragu protiv Hrvata zbog sumnje na opasnu intervenciju u željezničkom prometu. U isto vrijeme, vozač vlaka S19 pronašao je prtljagu i ruksak nakon što se zaustavio na sporednom kolosijeku Horrem. Nakon što je prtljagu provjerila služba savezne policije, ista je predana uredu za izgubljeno-nađeno Deutsche Bahn AG.

Provjerom dokumenata iz prtljage policija je utvrdila da je vlasnik 35-godišnji Hrvat, prenosi Fenix.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:33