StoryEditor

Hrvat je živio svoj san, ali je strašna nesreća sve promijenila...

Piše D  /  12.06.2020., 09:06h

Život Drage Gabrića (33) do svibnja 2011. godine činio se gotovo kao iz bajke. Sin legendarnog vratara Tonćija Gabrića ostvario je transfer iz Hajduka u turski Trabzonspor i bio je hrvatski reprezentativac (ukupno pet nastupa i jedan gol), piše Večernji.hr.

No, onda je uslijedila teška prometna nesreća koja mu je sve okrenula naopačke. Drago je, par dana prije okupljanja vatrenih na koje je bio pozvan, svojim BMW-om X6 sletio s ceste na jakoj kiši između Dugopolja i Biskoga. Zadobio je teške ozljede glave i četiri dana bio u komi. Izvukao se iz životne opasnosti, ali je nakon nesreće morao doslovno opet učiti hodati.

Srećom, vratio se nogometu, ali njegova karijera više nije bila onako blistava. Uslijedio je povratak u Hajduk, zatim je bio u Rijeci da bi otišao na posudbe u Domžale i Zadar te igrao u Kopru.

Posljednjih nekoliko godina igra u trećoj hrvatskoj ligi, a nosio je dresove Junaka iz Sinja, RNK Splita i Zagore iz Unešića. Ovih je dana u jednoj revijalnoj zaigrao za četvrtoligaša Metković i tako potaknuo priče da opet mijenja klub.

Unatoč svim problemima, Drago danas uživa u životu jer mu je, kako kaže, Bog darovao drugu šansu. A na to ga podsjećaju i stihovi Kemala Montena koje je istetovirao: "Vratio sam se živote,  otjer’o sam dane sive,  imaš li za mene još ljepote, vratio sam se opet među žive".

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 22:00