Article_Top_970x250

Hrvat iz Frankfurta Ilija Ivanković vratio se kući, kćer otkrila što joj je rekao

nakon panike i potrage

Hrvat iz Frankfurta Ilija Ivanković vratio se kući, kćer otkrila što joj je rekao

ruj 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Facebook

Tanja Ivanković, kćerka Ilije Ivankovića koji je nestao u petak dok se vraćao iz Hrvatske u Frankfurt, potvrdila je za Fenix magazin da se njezin otac vratio.

– Sam se vratio kući, zbunjen je, ali najvažnije je da je uspio pronaći put kući. Stigao je u ponedjeljak oko 22. 30 sati  – rekla je Tanja Ivanković.

Ilija Ivanković je krenuo u četvrtak iz Zagreba u Frankfurt. Zadnji put je Tanja razgovarala s ocem u petak oko 7.30 sati i tad joj je rekao da je blizu Frankfurta, ali nije bio siguran. Od tad mu se gubi svaki trag. Sve do ponedjeljka uvečer kad je sam stigao kući. Obitelj je bila u šoku kad su ga ugledali, piše Fenix magazin.

Rekao im je da je bio u Nizozemskoj.

– Otac nije svjestan da je bio na području Kölna iako smo mu rekli da je policija uhvatila signal njegova mobitela na tom području. Također, vidjela ga je i jedna žena u Kölnu kad  je parkirao automobil. On tvrdi da je bio u Frankfurtu, kod Schwanheima, u blizini Zračne luke i misli da je od tamo krenuo prema Nizozemskoj. Rekli smo mu da to nije moguće, ali on nikako ne zna da je bio u Kölnu i zapravo od tamo krenuo prema Nizozemskoj. U Nizozemskoj su ga čak vidjeli policajci, pomogli su mu jer je ostao bez goriva, pa su mu donijeli kanistar goriva.  Baterija od mobitela mu se ispraznila, i nije mogao zvati.

Uspio se nekako vratiti kući, kako ni sam ne zna. Sad se odmara, vjerojatno ćemo ujutro zvati njegovog liječnika i potražiti pomoć jer čudno govori. Spominje imena ljudi koji su u Hrvatskoj, a on tvrdi da su s njim bili u automobilu. Nikad mu se to još nije dogodilo. Svi se nadamo da će biti dobro – rekla je Ilijina kćer Tanja.

Naime, Ilija Ivanković (78) iz Frankfurta je nestao u petak, 13. rujna. Vijest o nestaku objavila je njegova kći Tanja na Facebooku.

78-godišnjak je u četvrtak oko 10 sati iz Zagreba Opel Omegom registarskih oznaka F-IT 1807 krenuo u Frankfurt. Oko 17 sati se javio kćeri. Rekao je da je u blizini Regensburga

Drugi put se javio u petak u noći, oko tri sata, a potom i u 7.30 sati. Bio je zbunjen, u jednom trenutku je govorio da se nalazi u blizini kuće u Frankfurtu, pa odmah potom kako je još u Hrvatskoj, piše Fenix.

S kćerkom se dogovorio da će negdje stati i javiti se kako bi mogli doći po njega. No, više se nije javio. Nakon što je policija posljednji put u petak uhvatila signal njegova mobitela u Köln Ostheimu, izgubio mu se svaki trag. 

Dnevnik.ba

Tagovi: